Ποια κακά νέα με διδάσκουν για έναν καλό Θεό

Ποια κακά νέα με διδάσκουν για έναν καλό Θεό

Januar 19, 2022 0 Von admin


Τον Μάρτιο του 2020, η κόρη μας τραυματίστηκε στον αγκώνα της. Εν αγνοία μας εκείνη την εποχή, ήταν η αρχή μιας μακράς δοκιμασίας, γεμάτη άσχημα νέα.

Πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια, ζητήσαμε από τον Θεό θεραπεία και καλά αποτελέσματα για το γλυκό μας κορίτσι, για να λάβουμε αντ‘ αυτού απροσδόκητα και απίθανα άσχημα αποτελέσματα.

Δεν είμαι αυτός που ρωτά τον Θεό «γιατί» όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Ξέρω ότι ζούμε σε έναν πεσμένο κόσμο.

Αλλά αναρωτιέμαι «γιατί» οι προσευχές δεν απαντώνται. Δεν είχα αρκετή πίστη;

Σήμερα στο ιστολόγιο, θα ήθελα να μοιραστώ μια επισκόπηση του ταξιδιού μας και τι μαθαίνω από αυτό.

Ακολουθεί μια ανακεφαλαίωση του τι συνέβη:

Μάρτιος 2020

Ασχημα ΝΕΑ: Η 8χρονη Κλάρα τραυματίζεται σε ένα πάρκο τραμπολίνο και μεταφέρεται στο ER. Διαγιγνώσκεται ως πιθανό διάλειμμα, με βάση τον πόνο και την ακινησία κυρίως, καθώς στην πραγματικότητα δεν είδαν τίποτα στην ακτινογραφία και κανένας ακτινολόγος δεν ήταν σε εφημερία.

Συνεχίζουμε με έναν ειδικό 5 πολύ επώδυνες μέρες μετά.

Ασχημα ΝΕΑ: Δεν είναι χαλασμένο, έχει εξαρθρωθεί και έχει βγει 5 μέρες.

Ποθεύουμε την Κλάρα να τους αφήσει να το μειώσουν στο γραφείο (πράγμα πολύ οδυνηρό).

Ασχημα ΝΕΑ: Δεν λειτουργεί. Κατευθύνεται σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Χειρουργική #1: Ένα χειρουργείο 30 λεπτών μετατρέπεται σε 2 ώρες.

Ασχημα ΝΕΑ: Η χειρουργός δεν μπόρεσε να κρατήσει το οστό του αγκώνα και έτσι έβαλε μια προσωρινή καρφίτσα για να το συγκρατήσει. Ο βραχίονας νάρθηκε και στη συνέχεια το έβαλαν σε γύψο για τα καλά.

Απρίλιος 2020

Αρκετές εβδομάδες αργότερα, ο γύψος αφαιρείται και αφαιρείται η καρφίτσα.

Ασχημα ΝΕΑ: Η καρφίτσα έσπασε στην άρθρωση του αγκώνα της (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο) και χρειάστηκε άμεση χειρουργική επέμβαση για την ανάκτησή της.

Χειρουργική #2: Πρέπει να πάω μαζί της μόνος λόγω των κανόνων του Covid.

Ασχημα ΝΕΑ: Ένα χειρουργείο 30 λεπτών μετατρέπεται σε 2 ώρες. Ο χειρουργός δεν μπορεί να βγάλει τον πείρο και αναγκάζεται να τον σπρώξει πιο μακριά. Αλλά είναι κοντά σε μια πλάκα ανάπτυξης, επομένως θα μπορούσε να προκαλέσει μελλοντικό πρόβλημα και πρέπει να παρακολουθείται για χρόνια.

Το χέρι της είναι πάλι νάρθηκα.

Μάιος 2020

Επιστρέφουμε στο ιατρείο 2 εβδομάδες αργότερα για να αφαιρέσουμε τον νάρθηκα.

Ασχημα ΝΕΑ: Ο αγκώνας είναι πίσω, η Κλάρα θα παραπεμφθεί σε ειδικό σε ένα κορυφαίο νοσοκομείο ώρες μακριά από το σπίτι.

Χειρουργική #3: Ο ειδικός θα κάνει αμέσως χειρουργική επέμβαση. Θα κόψει το οστό της ωλένης, θα το βάλει υπό γωνία και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει ένα πιάτο και βίδες για να το ενώσει ξανά μεταξύ τους. Αυτό θα δημιουργήσει ροπή για να κρατήσει το οστό της ακτίνας «μέσα».

Σε αυτό το σημείο ο Mitch αναλαμβάνει την Clara για να παρακολουθεί τα ραντεβού, επειδή όλα τα άσχημα νέα έχουν προκαλέσει προβλήματα άγχους για μένα με τα ραντεβού.

Παρακολουθούμε εβδομάδες αργότερα για να αφαιρέσουμε τη διάσπαση.

Ασχημα ΝΕΑ: Ο αγκώνας είναι εκτός άρθρωσης… πάλι.

Χειρουργική #4: Ο χειρουργός θα επαναλάβει την ίδια διαδικασία εκτός από τη χρήση μιας σφήνας οστού πτώματος για να δημιουργήσει μια πιο σοβαρή κάμψη στο οστό του βραχίονα και περισσότερη ροπή.

Ασχημα ΝΕΑ: Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο αναισθησιολόγος παρατηρεί ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό που συχνά απαιτεί καρδιοχειρουργική επέμβαση. Παραπέμπουμε σε καρδιολόγο.

Ιούλιος 2020

Παρακολούθηση από το χειρουργείο,

Καλα ΝΕΑ: Ο αγκώνας είναι μέσα! αλλά…

Ασχημα ΝΕΑ: έχει «γλιστρήσει» και δεν είναι ιδανικά τοποθετημένο. Αλλά αρκετά καλό… ελπίζω.

Ασχημα ΝΕΑ: Το χειρουργικό διάλειμμα δεν επουλώνεται, και μετά από τόσο χρόνο ακινητοποίησης και τραύματος στην άρθρωση, το εύρος κίνησης της Κλάρα μειώνεται στο μηδέν.

Ξεκινά φυσικοθεραπεία και καθημερινή θεραπεία με υπερήχους για ατελείωτους μήνες για να προσπαθήσει να ανακτήσει την κίνηση και να επιτύχει την επούλωση.

Καλα ΝΕΑ: Ο καρδιολόγος δεν μπορεί να βρει στοιχεία για καρδιακό πρόβλημα, έτσι η Κλάρα παίρνει εξιτήριο από τη φροντίδα του.

Καλα ΝΕΑ: Κάποια κίνηση αποκαθίσταται μέσω της θεραπείας.

Ασχημα ΝΕΑ: Η περιστροφή του αγκώνα δεν επανέρχεται και το χειρουργικό διάλειμμα εξακολουθεί να μην επουλώνεται. Η Κλάρα χρειάζεται άλλη μια χειρουργική επέμβαση για να προωθήσει την επούλωση της τελευταίας επέμβασης.

Φεβρουάριος 2021

Χειρουργική #5: Ο χειρουργός θα ανοίξει ξανά τον αγκώνα για να καθαρίσει τον ουλώδη ιστό. Θα πάρει επίσης οστική ύλη από το ισχίο της Clara για να αλέσει και να συσκευάσει στο χειρουργικό διάλειμμα και να προσθέσει άλλη μια μεταλλική πλάκα για να προωθήσει την επούλωση.

Ασχημα ΝΕΑ: Καμία εναλλαγή δεν επανακτήθηκε με τη διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορεί να γίνει.

Καλα ΝΕΑ: Όταν προστέθηκε η πρόσθετη μεταλλική πλάκα και σφίχτηκαν οι βίδες, το οστό του αγκώνα «κατέβηκε» σε καλύτερη θέση. Μια χαρούμενη και απροσδόκητη ευλογία!

Καλα ΝΕΑ: Σε μήνες παρακολούθησης μαθαίνουμε ότι το χειρουργικό διάλειμμα επιτέλους επουλώθηκε! Η Clara μπορεί τώρα να αντέξει το βάρος και να εργαστεί για να ανακτήσει τη δύναμη, πάνω από ένα χρόνο αργότερα!

Ιανουάριος 2022

Χειρουργική #6: Περισσότεροι μήνες φυσικοθεραπείας έρχονται και παρέρχονται και εξακολουθούμε να ανησυχούμε για την άβολη θέση των χεριών της και για το πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή της. Ο χειρούργος παραγγέλνει αξονική τομογραφία και αποφασίζει να καλέσει έναν άλλο κορυφαίο χειρουργό για να εκτελέσει μια σκόπευση αγκώνα και να καθαρίσει τον ουλώδη ιστό του αγκώνα με άλλο τρόπο, μπορεί ανακτήσει αυτή την περιστροφή.

Ασχημα ΝΕΑ: Δεν λειτουργεί, οπότε προχωρούν αμέσως μπροστά με το Σχέδιο Β (ή να πω το Σχέδιο Ζ μέχρι αυτό το σημείο;)— μια άλλη διαδικασία: κόβοντας το άλλο οστό του αντιβραχίου της (την ακτίνα), περιστρέφοντάς το και βιδώνοντάς το ξανά μαζί με μεταλλική πλάκα ώστε, όταν επουλωθεί, το χέρι της να είναι σε καλύτερη θέση.

Αυτό ήταν αυτή την εβδομάδα.

Κοιτάζοντας πίσω τα δύο τελευταία χρόνια, μπορώ να σας πω ότι ήταν ένα συναισθηματικό ταξίδι με σκαμπανεβάσματα.

Όλοι έχουμε μεγαλώσει μέσα από αυτό, ειδικά η Κλάρα, όπως και η εμπιστοσύνη μας στην πλήρη κυριαρχία του Θεού. Μπορώ ειλικρινά να δω τα καλά που έφερε, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν η δίκη αφαιρούνταν πρόωρα.

Μέσα από όλα αυτά, έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν ελέγχω τον Θεό με τις προσευχές μου. Αν το έκανα, δεν θα ήταν Θεός. Τους ακούει και μας αγαπά, αλλά δεν είναι θέλημά Του να έχουμε μια ζωή χωρίς δοκιμασίες.

Στην πραγματικότητα, Ιάκωβος 1:2-4 παίζει από το μυαλό μου καθώς το σκέφτομαι αυτό.

Θεωρήστε το σκέτη χαρά, αδελφοί και αδελφές μου, κάθε φορά που αντιμετωπίζεις δοκιμασίες πολλών ειδών, γιατί ξέρετε ότι η δοκιμή της πίστης σας παράγει επιμονή. Αφήστε την επιμονή να ολοκληρώσει τη δουλειά της για να είστε ώριμοι και ολοκληρωμένοι, χωρίς να σας λείπει τίποτα.

Βλέπω την ανάπτυξη στο σθένος μας, στην πίστη μας και στην αιώνια ελπίδα μας. Είμαι ευγνώμων για τη σοφία του Θεού σε κάθε αποτέλεσμα, όσο δύσκολο κι αν ήταν στην πορεία.

Και, στη μέση της ιστορίας μας, ακόμη και όταν η απάντηση ήταν αρνητική, η πρόνοια του Θεού ήταν εμφανής. Τα πρόλαβες όλα Καλα ΝΕΑ χωμένο εκεί μέσα; Αυτές ήταν απαντήσεις σε ένθερμες προσευχές!

Περισσότερα πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες:

  • αυτό είναι το αριστερό χέρι της Clara (είναι δεξιόχειρας)
  • την ηρεμία που νιώσαμε
  • Η σκληρότητα, η πίστη και η ικανότητα της Clara να αντεπεξέρχεται
  • η αφοσιωμένη ομάδα γιατρών της
  • ότι ο αγκώνας της είναι σε άρθρωση και σε καλή θέση για να κινείται προς τα εμπρός

Αυτό είναι πολλές ευλογίες!

Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι το τέλος του δράματος του αγκώνα, αλλά προσευχόμαστε να είναι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα ασκήσουμε λίγη από αυτήν την επιμονή που αναπτύχθηκε πρόσφατα και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε.