Τα Οφέλη της Αναγνώρισης της Διδαχής

Τα Οφέλη της Αναγνώρισης της Διδαχής

September 21, 2022 0 Von admin

Οι πολύγλωσσοι μαθητές στο Γυμνάσιο West Aurora στο Ιλινόις συγκέντρωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα όταν προσκλήθηκαν προσωπικά σε μια ευκαιρία δωρεάν δοκιμών για να κερδίσουν την αναγνώριση της παιδείας. Το έργο υπόσχεται πολλά για τους μαθητές αγγλικών παντού. Οι 23 φοιτητές που συμμετείχαν μπορούσαν συλλογικά να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 25.000 $ σε δίδακτρα κολεγίου. Είχε επίσης θετικό αντίκτυπο στους μαθητές, τις οικογένειές τους και την κοινότητα, υπογραμμίζοντας την αξία που προσδίδει η πολυγλωσσία τους στις μεταδευτεροβάθμιες προσπάθειές τους.

Η West Aurora προσπάθησε να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών Αγγλικών που κερδίζουν το Seal of Biliteracy ή το Commendation to Biliteracy. Έτρεξαν το έργο τους χρησιμοποιώντας δεδομένα ACCESS 2.0 2022 και προϋπολογισμό 600 $. Τριάντα ηλικιωμένοι σημείωσαν βαθμολογία 3,5 ή υψηλότερη στον τομέα αλφαβητισμού της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ και δήλωσαν ότι είχαν την ικανότητα να διαβάζουν και να γράφουν σε μια επιπλέον γλώσσα. Με βάση την αγγλική τους επάρκεια και μόνο, είχαν ήδη φτάσει στα μισά του δρόμου για τα κριτήρια του Ιλινόις για Έπαινο προς Διδασκαλία. Οι εκπαιδευτικοί συνεχάρησαν κάθε μαθητή αυτοπροσώπως που κέρδισε 3,5 ή υψηλότερο στο ACCESS Literacy και ρώτησαν κάθε μαθητή ποια ήταν τα σχέδιά του για τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι περισσότεροι φοιτητές δήλωσαν ότι θα παρακολουθούσαν το Κοινοτικό Κολέγιο Waubonsee το επόμενο έτος.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν με κάθε μαθητή ότι θα είχαν μια δωρεάν ευκαιρία να δώσουν ένα τεστ παρόμοιο με το ACCESS (AAPPL) για να αποδείξουν την επάρκειά τους στην πρόσθετη γλώσσα τους και ότι εάν κέρδιζαν αρκετά υψηλές βαθμολογίες, θα κέρδιζαν τουλάχιστον έξι έως δώδεκα. πιστώσεις στα δημόσια κολέγια του Ιλινόις. Στο Waubonsee, αυτό θα σήμαινε εξοικονόμηση περίπου 1.000 $ για έναν έπαινο και 2.000 $ για μια σφραγίδα. Αφού οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τους μαθητές ξεχωριστά, επικοινώνησε με τους γονείς κάθε μαθητή στη μητρική τους γλώσσα για να τους συγχαρούν για την επάρκεια του μαθητή τους στα αγγλικά, να τους ειδοποιήσουν για τη δωρεάν ευκαιρία αξιολόγησης και να μοιραστούν τα εξατομικευμένα οφέλη μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα κέρδιζε ο μαθητής τους προσθέτοντας έναν Έπαινο ή μια σφραγίδα στο αντίγραφό τους.

Από τους 23 μαθητές που παρακολούθησαν τη δωρεάν συνεδρία δοκιμών, 22 (ή το 96%) κέρδισαν αναγνώριση διδαχημοσύνης: τρεις μαθητές κέρδισαν Σφραγίδα Διδαχημοσύνης και 19 Έπαινος για Διδασκαλία. Δεκαπέντε από τα 23 πληρούσαν τα κριτήρια επιπέδου Seal of Biliteracy για την πρόσθετη γλωσσική τους αξιολόγηση.

Λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων αυτού του έργου, το West Aurora σχεδιάζει να προσφέρει μια εξατομικευμένη πρόσκληση σε κάθε νεανικό και ανώτερο βαθμολογούμενο 3,5 ή υψηλότερο στο ACCESS Literacy για να συμμετάσχει σε μια δωρεάν ευκαιρία επίδειξης γλωσσικής ικανότητας για το Seal of Biliteracy.
Επιπλέον, οι δωρεάν ευκαιρίες θα επεκταθούν και σε μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματα Heritage Spanish and World Language. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναγνωρίζουμε και γιορτάζουμε την αξία που φέρνουν οι πολύγλωσσοι μαθητές στην Aurora και αναδεικνύουμε πώς η παιδεία τους μπορεί να τους ωθήσει στις μεταδευτεροβάθμιες προσπάθειές τους».

Ιστορικό για τη σφραγίδα/έπαινος προς τη διδαχή

Μεταδευτερογενή οφέλη

 • Το AAPPL και το STAMP Testing μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προκριματικό για το Seal of Biliteracy, επεκτείνοντας περαιτέρω την πρόσβαση σε πιστώσεις κολεγίου σε περισσότερους φοιτητές (βλ. Εικόνα 1 για δείγμα μορίων που απονέμονται)
 • Η απόκτηση Σφραγίδας ή Έπαινος για το Biliteracy μπορεί να μειώσει το κόστος φοίτησης στο κολέγιο
 • Τονίζει τη γλωσσική ικανότητα για σταδιοδρομία στη μετάφραση
 • Οι μαθητές που συμμετείχαν στην πιλοτική διαχείριση είχαν κίνητρα να βαθμολογήσουν υψηλότερα σε άλλες εξετάσεις επάρκειας (ACCESS και SAT)

Υπάρχοντα εμπόδια για τους μαθητές Αγγλικών που συμμετέχουν στη δοκιμή Seal of Biliteracy

 • Εξατομικευμένη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα μεταδευτερογενή οφέλη από την απόκτηση αναγνώρισης παιδείας (πιστώσεις κολλεγίων, ευκαιρίες εργασίας)
 • Προγραμματισμός τεστ εκτός σχολικής ημέρας
 • Κόστος (περίπου 25 $ για AAPPL ή STAMP)

Πληθυσμός πιλότων

Ενενήντα ηλικιωμένοι πήραν το ACCESS 2.0

 • Πέντε ηλικιωμένοι δεν είχαν σκορ
 • Ογδόντα πέντε ηλικιωμένοι είχαν βαθμολογίες ACCESS 2.0
 • Οριοθέτηση: Οι ηλικιωμένοι επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και να λάβουν AAPPL ή Alta στην πρόσθετη γλώσσα τους, με βάση το ότι πληρούν ήδη τις προϋποθέσεις για τουλάχιστον Έπαινο προς το Biliteracy στο ACCESS 2022
 • Τριάντα έξι ηλικιωμένοι σημείωσαν βαθμολογία 3,5 ή υψηλότερη στο ACCESS 2.0 Literacy (χαμηλότερα αγγλικά κριτήρια για έπαινο)
 • Ένας ηλικιωμένος είχε ήδη κερδίσει Σφραγίδα Διδαχής

Μέθοδοι Έρευνας

 • Τριάντα πέντε ηλικιωμένοι που ταξινομήθηκαν ως μαθητές αγγλικών προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε τεστ στις 31 Μαΐου που χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια (προβλεπόμενος προϋπολογισμός περίπου $600)
 • Όλοι οι μαθητές και οι γονείς έλαβαν προσωπική επαφή και τους δόθηκαν συγχαρητήρια για τις βαθμολογίες τους ACCESS και επεκτάθηκαν προσωπικές προσκλήσεις για να λάβουν μια δωρεάν εξέταση AAPPL στην πρόσθετη γλώσσα τους. Τα προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των μαθητών συλλέχθηκαν και εξηγήθηκαν τα οφέλη από την απόκτηση διάκρισης γραμματισμού στις μεταγραφές τους
 • Πέντε ηλικιωμένοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν λόγω πρόσθετου γλωσσικού γραμματισμού

Αποτελέσματα

Είκοσι τρεις μαθητές παρακολούθησαν τις εξετάσεις

 • Επτά ήταν μη εμφανίσεις την ημέρα των εξετάσεων αν και προηγουμένως είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον
 • Είκοσι δύο μαθητές κέρδισαν βραβεία
 • Τρεις μαθητές κέρδισαν Σφραγίδα Διδαχών
 • Δεκαπέντε πληρούσαν τα κριτήρια Seal of Biliteracy στις πρόσθετες γλώσσες τους (Ισπανικά, Γιορούμπα και Σουαχίλι) συμπεριλαμβανομένων αρκετών τέλειων βαθμολογιών—αν οι μαθητές είχαν περισσότερο χρόνο, είναι πιθανό να είχαν κερδίσει μια σφραγίδα ακολουθώντας μια επιλογή επανάληψης στα Αγγλικά
 • 19 μαθητές κέρδισαν Έπαινο για τη διδαχή, εκ των οποίων 17 στα Ισπανικά, ένας στα Σουαχίλι και ένας στα Γιορούμπα

Τα περισσότερα από τα βραβεία κέρδισαν φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το Waubonsee Community College την επόμενη χρονιά

 • Οι τρεις μαθητές που κέρδισαν Seal of Biliteracy θα λάβουν δώδεκα ώρες πίστωσης ο καθένας στο Waubonsee για συνολική εξοικονόμηση 2.000 $ ο καθένας στα δίδακτρα (6.000 $ συνολικά εξοικονόμηση διδάκτρων για οικογένειες για 60 $ για τεστ που καλύπτονται από την περιφέρεια)
 • Οι 19 σπουδαστές που κέρδισαν Έπαινο προς το Biliteracy θα λάβουν ο καθένας έξι ώρες πίστωσης στο Waubonsee Community College για συνολική εξοικονόμηση 1.000 $ ο καθένας στα δίδακτρα (19.000 $ συνολικά εξοικονόμηση διδάκτρων για οικογένειες για $ 400 των τεστ που καλύπτονται από την περιφέρεια)

Συνολικά, οι οικογένειες μαθητών αγγλικών SD129 θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 25.000 $ σε δίδακτρα για περίπου 460 $ σε δοκιμές
Οι μαθητές και οι οικογένειες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ευκαιρία να συμμετάσχουν καθώς και εκτίμησαν τις προσπάθειές μας να αναδείξουμε τη διγλωσσία των μαθητών τους ως πλεονέκτημα για τις μεταδευτεροβάθμιες προσπάθειές τους.

Μέσω αυτού του πιλοτικού προγράμματος, μάθαμε ότι τα ακόλουθα μπορούν να εμποδίσουν τον πληθυσμό των μαθητών μας στην αγγλική γλώσσα να επιδιώξει τη διάκριση του διδακτισμού:

 • Παροχή εξατομικευμένων πληροφοριών σχετικά με τα μεταδευτερογενή οφέλη από την απόκτηση αναγνώρισης παιδείας (πιστώσεις κολλεγίων, ευκαιρίες εργασίας)
 • Προγραμματισμός τεστ εκτός σχολικής ημέρας
 • Κόστος

Όταν αντιμετωπίστηκαν δύο από τα τρία εμπόδια, 22 από τους 23 μαθητές απέδειξαν ότι ήταν σε θέση να κερδίσουν τουλάχιστον έναν Έπαινο χωρίς καμία ειδική γλωσσική καθοδήγηση ή παρεμβάσεις.
Αρκετοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να σπουδάσουν και να ξαναδώσουν εξετάσεις εάν υπήρχε η ευκαιρία. Ελπίζουμε ότι ξεκινώντας από το φθινόπωρο του επόμενου έτους και η αντιμετώπιση και των τριών φραγμών θα επιτρέψει σε περισσότερους μαθητές να επωφεληθούν από τα οφέλη της αναγνώρισης της παιδείας.

συστάσεις

Ασκούμενοι

 • Ενθαρρύνετε τους μαθητές που φτάνουν το 3,5 αλφαβητισμό ή υψηλότερο στην αναφορά ACCESS 2.0 να παρακολουθήσουν εξετάσεις επάρκειας στο L1 τους—96% των μαθητών που παρακολούθησαν την ημέρα των δοκιμών μας πληρούν τις προϋποθέσεις για τουλάχιστον Έπαινο
 • Δοκιμή στις αρχές του φθινοπώρου του κατώτερου έτους των μαθητών ή του πρωτοετούς έτους για EL που επαναταξινομήθηκαν στο γυμνάσιο—παρέχει ευκαιρία για επανάληψη και προληπτικό μεταδευτεροβάθμιο σχεδιασμό
 • Αντιμετωπίστε τα εντοπισμένα εμπόδια για τη συμμετοχή στις δοκιμές (κόστος, ευκαιρία, πληροφορίες)
 • Χρησιμοποιήστε τις δοκιμές ως ευκαιρία για να επισημάνετε τη διγλωσσία ως πλεονέκτημα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (χτίστε την αποτελεσματικότητα των μαθητών για δοκιμές στα αγγλικά (ACCESS ή SAT))
 • Επικοινωνήστε με τις οικογένειες σχετικά με τις ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους για την απόκτηση αναγνώρισης γραμματισμού
 • Υπενθυμίστε στους μαθητές να υποστηρίξουν για πιστωτικές μονάδες στα μεταδευτεροβάθμια ιδρύματά τους

Φορείς χάραξης πολιτικής

 • Να γίνει ευρέως διαθέσιμη η χρηματοδότηση για τα EL γυμνασίου για να αποδείξουν την επάρκειά τους στα L1 τους, λόγω της εξοικονόμησης κόστους για τους μαθητές στα μεταλυκειακά ιδρύματα
 • Οι πιστώσεις κολεγίου που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του γυμνασίου επηρεάζουν την επιμονή και την ολοκλήρωση μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • Πιο απρόσκοπτη παρακολούθηση δεδομένων για πιστώσεις κολεγίου που αποκτήθηκαν σε λύκεια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (διπλή πίστωση, AP, Seal)

Δρ Κριστίν Άντερσον είναι επικεφαλής προγράμματος σπουδών που εξυπηρετεί πολύγλωσσους μαθητές στη σχολική περιφέρεια West Aurora 129, Ιλινόις. Είναι επίσης επίκουρη καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Teaching Diverse Learners στο Πανεπιστήμιο Aurora.