Το σύστημα διαφράγματος αξιολογεί την ικανότητα SEL

Το σύστημα διαφράγματος αξιολογεί την ικανότητα SEL

September 21, 2022 0 Von admin

Το Aperture System από το Aperture Education φιλοξενεί το DESSA, μια εθνικά τυποποιημένη κλίμακα αξιολόγησης συμπεριφοράς που βασίζεται στη δύναμη που αξιολογεί την κοινωνική και συναισθηματική ικανότητα των μαθητών σε οκτώ βασικούς τομείς: αυτογνωσία, αισιόδοξη σκέψη, αυτοδιαχείριση, συμπεριφορά με στόχο, απόφαση δημιουργία, προσωπική ευθύνη, δεξιότητες σχέσεων και κοινωνική ευαισθητοποίηση. Το Aperture System περιλαμβάνει το DESSA για τους βαθμούς K–8 και το DESSA–High School Edition. Χρησιμοποιείται από περισσότερα από 7.000 σχολεία και εξωσχολικά προγράμματα και έχει υποστηρίξει περισσότερους από δύο εκατομμύρια μαθητές.
Από αυτό το φθινόπωρο, οι μαθητές γυμνασίου μπορούν να επιλέξουν από έως και 14 διαφορετικές γλώσσες για να λάβουν μέρος στην αυτοαξιολόγηση DESSA—με περισσότερες γλώσσες να προστεθούν σύντομα. Το K–8 DESSA συνήθως χορηγείται από δάσκαλο και είναι διαθέσιμο στα Ισπανικά και τα Αγγλικά. Η DESSA έχει περάσει από εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη για να διασφαλίσει την πολιτιστική ευαισθησία για τον μετριασμό κάθε πιθανής μεροληψίας.
Τα δεδομένα DESSA προσδιορίζουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές δυνάμεις των μαθητών και τους τομείς που μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη. Αυτό βοηθά τους εκπαιδευτικούς να εντοπίσουν τις κατάλληλες στρατηγικές για αυτούς τους μαθητές και εξουσιοδοτεί τους διαχειριστές να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα σχετικά με την κοινωνική και συναισθηματική μάθηση (SEL) στις περιοχές τους.
Το SEL μπορεί να έχει ιδιαίτερη επίδραση στους μαθητές των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά. Έρευνα (http://journals.iupui.edu/index.php/intesol/article/view/21625) δείχνει ότι η βελτίωση της κοινωνικής και συναισθηματικής ευημερίας των μαθητών γλωσσών μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την ακαδημαϊκή εκπαιδευτική υποστήριξη (INTESOL Journal, 14(1), 2017). Το SEL μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση των μαθητών ELL και μεταναστών σε σχολεία και κοινότητες. Προωθεί ισχυρές σχέσεις με εκπαιδευτικούς και συνομηλίκους και εξοπλίζει τους μαθητές με δεξιότητες για να πετύχουν σε νέα περιβάλλοντα.
https://apertureed.com

Προηγούμενο άρθροΤα Οφέλη της Αναγνώρισης της Διδαχής