3 Καλύτερες τεχνικές κατασκευής μονοπατιών από σκυρόδεμα

2
3 Καλύτερες τεχνικές κατασκευής μονοπατιών από σκυρόδεμα

Η Concrete Path Construction χρησιμοποιεί ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά στον κόσμο.

Το σκυρόδεμα είναι το δεύτερο προϊόν με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο για κάποιο λόγο. Το σκυρόδεμα και η κατασκευή έρχονται χέρι-χέρι. Χρησιμοποιείται όχι μόνο σε κτίρια, έργα άρδευσης, τεχνητούς υφάλους, έργα παραγωγής ενέργειας αλλά και σε μονοπάτια.

"Εκτεθειμένος

Το σκυρόδεμα – λόγω της απλότητάς του – είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα δομικά προϊόντα για μονοπάτια κατοικιών και αίθρια. Το μονοπάτι από σκυρόδεμα μπορεί να κατασκευαστεί με διαφορετικές τεχνικές. Μπορούν να περιλαμβάνουν πέτρες μεγάλου μεγέθους με σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται ως υλικό τσιμέντου για να τους δώσει μια απλή αλλά καλλιτεχνική εμφάνιση. Ή, μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο η έκχυση μικτού σκυροδέματος και η ισοπέδωσή τους. Μια απλή αναζήτηση στο google σχετικά με το συγκεκριμένο μονοπάτι θα είχε ως αποτέλεσμα μια πληθώρα εικόνων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ιδέες σχεδίασης συγκεκριμένων μονοπατιών. Ομοίως, αν ψάχνετε για εμπορικά σκυροδέματα σε ένα συγκεκριμένο μέρος, οι λέξεις-κλειδιά «Commercial Concreters Melbourne» ή «Concrete Paths Melbourne» είναι οι λέξεις-κλειδιά που θα θέλατε πιθανώς να πληκτρολογήσετε στις μηχανές αναζήτησης.

3 Καλύτερα μονοπάτια από σκυρόδεμα και οι τεχνικές και τα χαρακτηριστικά κατασκευής τους.

Αν και γενικά μιλάμε για κατασκευή μονοπατιού από σκυρόδεμα για ένα μικρό τμήμα, αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην τοποθέτηση μονοπατιού από σκυρόδεμα γύρω από το σπίτι ή ακόμα και σε μια τσιμεντένια βεράντα στην πίσω αυλή. Τα μονοπάτια από σκυρόδεμα για οικιστικά έργα συνήθως δεν αντιμετωπίζουν υψηλά φορτία και επομένως δεν θα ήταν απαραίτητη η ενίσχυση. Αυτή είναι επίσης μια καλή εφαρμογή για τη χρήση διαπερατού σκυροδέματος.

Ακολουθούν οι τρεις καλύτεροι τύποι Concrete Path με βάση την απλότητα κατασκευής και την αισθητική τους.

1. Το χυμένο τσιμεντένιο μονοπάτι

Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι αρκετά απλός και απαιτεί σχεδόν μηδενική τεχνική και θα μπορούσε να είναι ένα συγκεκριμένο έργο DIY για εσάς και την οικογένειά σας. Ένα μείγμα για τσιμεντένια διαδρομή μπορεί να ληφθεί έτοιμο από την αγορά ή μπορεί να παρασκευαστεί στο σπίτι.

χύνοντας ένα τσιμεντένιο μονοπάτι
Χύνοντας μια διαδρομή από σκυρόδεμα από ένα μίξερ

Γενικά, ένα μείγμα 1:1,5:2,5 @ 0,5 αναλογία νερού προς τσιμέντο – αυτό μεταφράζεται σε 1 μέρος τσιμέντου, 1,5 μέρη άμμου και 2,5 μέρη αδρανών με νερό τη μισή ποσότητα τσιμέντου – λειτουργεί καλά και δίνει περισσότερο ή μικρότερη ισχύς 20 MPa (Μ20 Βαθμός/ 3000 psi). Το πάχος της διαδρομής σκυροδέματος είναι συνήθως από 75 mm έως 100 mm (3 in έως 4 in).

Χύνοντας ένα τσιμεντένιο μονοπάτι
Χύνοντας μια τσιμεντένια διαδρομή στον προετοιμασμένο ξυλότυπο.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να προμηθευτεί ένα έτοιμο μίγμα μονοπατιών σκυροδέματος από την αγορά, μπορεί να επιλεγεί με βάση τους βαθμούς/αντοχές σκυροδέματος που συνήθως αναφέρονται στη σακούλα μαζί με την ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιηθεί.

Αναφορά: https://nmreadymix.com/concrete-supplier-and-six-diy-concrete-home-projects/

Η εμπορική σκυροδέτηση είναι επίσης μια βιώσιμη επιλογή που είναι εύκολα διαθέσιμη μέσω εμπορικών εταιρειών εξωραϊσμού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει απλώς να αναφέρουμε τον επιθυμητό βαθμό/αντοχή σκυροδέματος και τη χρήση του σκυροδέματος – όπως το σκυρόδεμα για την κατασκευή μονοπατιών – και να αφήσουμε τα υπόλοιπα στην εταιρεία. Διαθέτουν όλο τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για το σκυρόδεμα.

Βήματα κατασκευής μονοπατιού από σκυρόδεμα

 1. Ξύστε το χαλαρό χώμα
 2. Συμπυκνώστε το στρώμα του εδάφους χρησιμοποιώντας συμπιεστή πλάκας ή χρησιμοποιώντας άλλα μέσα.
 3. Τοποθετήστε ένα στρώμα από αδρανή / θρυμματισμένες πέτρες – περίπου 20 mm σε μέγεθος.
 4. Ρίξτε το σκυρόδεμα
 5. Διαστρώστε την επιφάνεια
 6. Παρέχετε τους αρμούς διαστολής*.
 7. Αφήστε το να σκληρύνει. Το σκυρόδεμα σκληραίνει με χημική αντίδραση γνωστή ως σκλήρυνση και όχι απλώς με ξήρανση.

*Το σκυρόδεμα τείνει να διαστέλλεται κατά τις ζεστές μέρες. Επιτρέποντάς του να διαστέλλεται ελεύθερα με την παροχή αρμών σε κατάλληλα διαστήματα θα του επέτρεπε να αποφύγει τις ρωγμές του σκυροδέματος.

Διάστρωση της επιφάνειας του σκυροδέματος
Διάστρωση της επιφάνειας του σκυροδέματος

2. Διαδρομές καλουπιών από σκυρόδεμα

Τα μονοπάτια καλουπιού από σκυρόδεμα, αν και λίγο απαιτητικά σε σύγκριση με τα μονοπάτια χυμένου σκυροδέματος, είναι αισθητικά τα πιο ευχάριστα. Το Concrete Blocks είναι εύκολα διαθέσιμα από διάφορες εταιρείες στο διαδίκτυο. Ή, μπορείτε επίσης να αγοράσετε καλούπι από σκυρόδεμα, μετά το οποίο είναι τόσο εύκολο όσο η έκχυση σκυροδέματος και η ισοπέδωση της επιφάνειας.

Το κόστος διαδρομής σκυροδέματος αυξάνεται κατά ένα μικρό ποσό σε περίπτωση που θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον για τα καλούπια, αλλά τα αποτελέσματα δικαιολογούν το επιπλέον κόστος. Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργηθεί με στένσιλ από σκυρόδεμα, το οποίο θα δημιουργήσει μια πολύ πιο ανθεκτική διαδρομή.

Αναφορά: https://www.lowes.com/n/how-to/building-walks-and-patios-with-walk-maker

DIY Κατασκευή του τσιμεντένιου μονοπατιού

 1. Ξύστε το χαλαρό χώμα
 2. Συμπυκνώστε το στρώμα του εδάφους χρησιμοποιώντας συμπιεστή πλάκας ή χρησιμοποιώντας άλλα μέσα.
 3. Τοποθετήστε ένα στρώμα από αδρανή / θρυμματισμένες πέτρες – περίπου 20 mm σε μέγεθος.
 4. Τοποθετήστε το καλούπι
 5. Ρίξτε το σκυρόδεμα
 6. Διαστρώστε την επιφάνεια
 7. Αφαιρέστε το καλούπι και τοποθετήστε το κοντά για το γειτονικό έμπλαστρο
 8. Αφήστε το να σκληρύνει

3. Διαδρομή εκτεθειμένου αδρανούς σκυροδέματος

Διαδρομή εκτεθειμένου σκυροδέματος ή απλά ονομαζόμενη διαδρομή αδρανούς σκυροδέματος είναι πολύ παρόμοια με τη διαδρομή χυμένου σκυροδέματος μόνο με τη διαφορά της αναλογίας ανάμειξης και του χρησιμοποιούμενου αδρανούς. Η αναλογία ανάμειξης έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε το αδρανή να εκτίθεται στην επιφάνεια. Η υφή είναι ένα σημαντικό στοιχείο εδώ. Το εκτεθειμένο αδρανή δίνει ένα τραχύ φινίρισμα που αυξάνει την τριβή και είναι πολύ πιο εύκολο να περπατήσετε. Αυτό το καθιστά ιδανική επιφάνεια για εμπορική σκυροδέτηση ή για εξωραϊσμό γύρω από πισίνες.

"Εκτεθειμένος

Αυτή η τριβή μειώνει τις πιθανότητες να γλιστρήσουν άτομα ενώ περπατούν ή μετακινούν πράγματα με ρόδες, ειδικά όταν η επιφάνεια είναι υγρή. Αυτό είναι ένα πολύ πρακτικό ζήτημα στην εμπορική σκυροδέτηση της Μελβούρνης.

Δεδομένου ότι το αδρανή είναι εκτεθειμένο εδώ, δεν συνιστάται η χρήση θρυμματισμένων λίθων. Σε αυτόν τον τύπο κατασκευής προτιμώνται φυσικές πέτρες διαφορετικών χρωμάτων με διακοσμητικές χρήσεις που μπορεί να αυξήσουν το κόστος.

Μια άλλη μέθοδος κατασκευής εκτεθειμένων αδρανών είναι απλά η ανάμειξη του συμβατικού σκυροδέματος, η έκχυση του και στη συνέχεια η σπορά των διακοσμητικών φυσικών λίθων στην κορυφή της επιφάνειας. Αυτό μειώνει το κόστος της διαδρομής και είναι πολύ απλούστερο και επομένως ευκολότερο για την κατασκευή μονοπατιών DIY.

(Αναφορά: https://www.customconcrete.biz/2014/08/26/broom-finished-concrete-vs-exposed-aggregate-concrete/)

DIY Exposed Aggregate Μπετόν Μονοπάτι Κατασκευή

 1. Ξύστε το χαλαρό χώμα
 2. Συμπυκνώστε το στρώμα του εδάφους χρησιμοποιώντας συμπιεστή πλάκας ή χρησιμοποιώντας άλλα μέσα.
 3. Τοποθετήστε ένα στρώμα από αδρανή / θρυμματισμένες πέτρες – περίπου 20 mm σε μέγεθος.
 4. Ρίξτε το σκυρόδεμα
 5. Διαστρώστε την επιφάνεια
 6. Σπέρνετε τις διακοσμητικές πέτρες
 7. Παρέχετε τις αρθρώσεις
 8. Αφήστε το να σκληρύνει

Εμπορικός Εξωραϊσμός Δημόσιων Χώρων

Στην εμπορική σκυροδέτηση χρησιμοποιείται πάντα οπλισμός από χάλυβα και σκυρόδεμα υψηλής ποιότητας. Ο χαλύβδινος οπλισμός ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης μικρορωγμών και αυξάνει την αντοχή του μονοπατιού. Για να επιτευχθεί αυτό ο χαλύβδινος οπλισμός πρέπει να βρίσκεται στο πάνω μέρος του 1/3 του σκυροδέματος. Ο οπλισμός συγκρατείται σε πλαστικές σέλες κατά τη διάρκεια της έκχυσης του σκυροδέματος.

Εάν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα κυκλοφορίας οχημάτων στο μονοπάτι σας, τότε πρέπει να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ενός διαδρόμου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το a εργολάβος εμπορικής σκυροδέτησης για τα σημαντικά μέρη της κατασκευής του μονοπατιού από σκυρόδεμα.

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από την Red’s Landscaping και την Civil Pty Ltd

7 λόγοι για να επιλέξετε πεζοδρόμιο από σκυρόδεμα

Σκυροδέτηση της Μελβούρνης

3 καλύτεροι τύποι τοίχου αντιστήριξης από σκυρόδεμα

7 σημαντικοί λόγοι για να επιλέξετε Διαπερατό Σκυρόδεμα

Σκυρόδεμα – 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για καλύτερη σκυροδέτηση.

Εκτεθειμένο αδρανές

© 2020 Reds Landscaping and Civil ποιότητας εμπορικός εξωραϊσμός Melbourne

Αναφορές και περαιτέρω ανάγνωση σχετικά με την κατασκευή μονοπατιών από σκυρόδεμα.

Handy Man

Εκτεθειμένο αδρανή σκυρόδεμα

Home Guides Έργα Backyard

Schreibe einen Kommentar