5 τρόποι για να προσθέσετε τον λόγο του Θεού στη ρουτίνα των παιδιών σας

5 τρόποι για να προσθέσετε τον λόγο του Θεού στη ρουτίνα των παιδιών σας

Januar 31, 2022 0 Von admin


Είναι τόσα πολλά πράγματα που δεν τα πάω καλά ως μητέρα.

Δεν σχεδιάζω σούπερ ιδιαίτερες χειροτεχνίες για τα παιδιά μου, ούτε μου αρέσει να ψήνω μπισκότα. Υπάρχουν πιθανώς πολλά μέρη στο σπίτι μου που χρειάζονται ένα καλό τρίψιμο αυτή τη στιγμή, και λόγω ασθένειας και απασχολημένου, είμαστε όλοι εκτός προγράμματος.

ΑΛΛΑ, δεν αγχώνομαι γι‘ αυτό, γιατί ξέρω ότι δεν πρόκειται να τα κάνω όλα τέλεια σύμφωνα με τα πρότυπα του κόσμου.

Έτσι, αντ ‚αυτού, συνεχίζω να προσπαθώ να „αναφέρω τον μέσο όρο“ (όπως έχω αρχίσει να το σκέφτομαι). Επειδή έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν θα φτάσω ποτέ σε ένα καθαρό σπίτι, με όλα τα πλυντήρια και τα πιάτα έτοιμα. Κάτι θα αναιρεθεί πριν ολοκληρωθεί το άλλο. αυτή είναι η ζωή κάτω από τον ήλιο.

Ωστόσο, αν υπάρχει ένα πράγμα Θέλω να τα πάρω σωστά ως μητέρα, είναι αυτό: Θέλω να επαναφέρω πιστά και με συνέπεια τα παιδιά μου στον λόγο του Θεού.

Τώρα, δεν λέω ότι το κάνω τέλεια, γιατί σίγουρα δεν το κάνω, αλλά είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων μου.

Σήμερα μοιράζομαι τις ρουτίνες που βοηθήσει να μας κρατήσει σε καλό δρόμο.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ξεκινήσαμε μια νέα πρωινή ρουτίνα. Αντί να ξυπνήσουν τα παιδιά μας και να ρίξουν στον ελεύθερο χρόνο τους ένα μπολ με δημητριακά, αποφασίσαμε να καθιερώσουμε ένα έγκαιρο, ζεστό πρωινό που θα φτιάχναμε εγώ ή ο σύζυγός μου.

Αφού είπαμε το πρωινό, ανοίγουμε τη Βίβλο και διαβάζουμε ένα κεφάλαιο ή μέρος ενός κεφαλαίου. Έχουμε επεξεργαστεί αρκετά βιβλία της Αγίας Γραφής με αυτόν τον τρόπο, και επί του παρόντος μόλις τελειώσαμε τον Εκκλησιαστή.

Οι σκέψεις που έχουν εκφραστεί και συζητηθεί ήταν απολύτως ανεκτίμητες, και η οικογενειακή σύνδεση που έχουμε αναπτύξει κατά τη συζήτηση του λόγου του Θεού μαζί είναι επίσης πολύ πολύτιμη.

Το αγαπημένο μου πράγμα σχετικά με την εκπαίδευση στο σπίτι είναι η ευκαιρία που έχω να φέρω τον λόγο του Θεού σε κάθε θέμα και συζήτηση. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούμε ένα πρόγραμμα σπουδών που ονομάζεται Συγκεντρώστε το Στρογγυλό Homeschoolτο οποίο λειτουργεί υπέροχα για την οικογένειά μας.

Κάθε ενότητα τους περιλαμβάνει απαγγελία. Αυτό είναι ένα μεγάλο τμήμα της γραφής – σκεφτείτε 10-20 στίχους – που τα παιδιά μου και εγώ διαβάζουμε δυνατά κάθε μέρα μαζί.

Το τρελό είναι ότι μέχρι το τέλος της ενότητας (συνήθως 5-6 εβδομάδες), έχουν απομνημονεύσει όλο το απόσπασμα! Προφανώς, η απαγγελία είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να απομνημονεύσετε πολλές γραφές χωρίς καν να συνειδητοποιήσετε ότι το κάνετε. Επομένως, κανείς δεν απογοητεύεται και ο καθένας είναι ενθουσιασμένος που βλέπει τη δική του πρόοδο.

Εκπαίδευση στο σπίτι ή όχι, οποιαδήποτε οικογένεια μπορεί να εργαστεί σε μια απαγγελία μαζί, και είναι ένα εκπληκτικά ευεργετικό πράγμα που μπορεί να κάνει! Επιλέξτε ένα απόσπασμα της γραφής που ενσωματώνει την αποστολή της οικογένειάς σας και στη συνέχεια διαβάστε το μαζί κάθε μέρα!

…Είπα ότι είναι καταπληκτικό;!

Η 6χρονη κόρη μου Έμιλυ έλαβε μια Βίβλο ζωγραφικής για τα Χριστούγεννα. Έχω επίσης μια Βίβλο για ζωγραφική, οπότε αποφάσισε να έρχομαι στο δωμάτιό της κάθε βράδυ για να της διαβάζω ενώ εκείνη χρωματίζει στις αντίστοιχες σελίδες.

Αν και είμαι κουρασμένη εκείνη τη στιγμή της ημέρας και είμαι πολύ έτοιμος για λίγο μόνος, δεν ένιωθα ότι μπορούσα να πω όχι. «Αφήστε τα μικρά παιδιά να έρθουν σε μένα και μην τα εμποδίζετε!» ήρθε στο μυαλό.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η νυχτερινή μας ρουτίνα.

Όπως και στο πρωινό, απλά επιλέγουμε ένα βιβλίο της Βίβλου και μετά διαβάζουμε λίγο κάθε μέρα.

Τα άλλα παιδιά μου θεώρησαν ότι αυτή ήταν μια εξαιρετική ιδέα, έτσι προς το παρόν έχουμε ένα πρόγραμμα εναλλαγής, επειδή προφανώς, το να έχουν τη μαμά για τον εαυτό τους για αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο, επομένως η απλή συμμετοχή δεν ήταν επιλογή.

Στο κολέγιο, τόσο ο σύζυγός μου όσο και εγώ μαθητευτήκαμε από χριστιανούς μέντορες. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Η μαθητεία διαμορφώθηκε ως εβδομαδιαίες συναθροίσεις για τη μελέτη της Αγίας Γραφής από κοινού. Το περασμένο καλοκαίρι, άρχισα να σκέφτομαι πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό με τα δικά μας παιδιά.

Αποφασίστηκε ότι κάθε Παρασκευή πρωί ένας από εμάς, είτε ο σύζυγός μου είτε εγώ, θα τους βγάζαμε έξω για πρωινό (θέλαμε να είναι διασκεδαστικό και κίνητρο) για μαθητεία. Αυτή τη στιγμή περνάμε από μια μελέτη που ονομάζεται Ο φύλακας του αδερφού μου να βοηθήσουν να χτίσουν το όραμά τους να αγαπούν ο ένας τον άλλον. Μου αρέσει!

Επίσης, νιώθουν σημαντικοί και ενθουσιασμένοι για την έξοδο.

Έχω ακούσει συχνά να λένε: «Μην εμπιστεύεστε την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών σας στην εκκλησία – είναι δική σας ευθύνη ως γονέας».

Αν και συμφωνώ με αυτό, βλέπω επίσης πώς είμαστε φτιαγμένοι λειτουργούν ως ένα σώμα με άλλους πιστούς. Μερικοί από εμάς είναι προικισμένοι στη διδασκαλία, την προτροπή, τη σοφία κ.λπ., και παρακολουθώντας πιστά μια εκκλησία που τιμάει τον Θεό, περικλείουμε τα παιδιά μας στην όμορφη πραγματικότητα του Θεού. Είναι εντάξει να αφήσουμε τους άλλους να μας βοηθήσουν να τους βυθίσουμε στον λόγο Του… στην πραγματικότητα, έτσι ακριβώς το ήθελε ο Θεός!

Νομίζω ότι μερικές φορές αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε μια συναρπαστική αφοσίωση ή παιδοκεντρική Βίβλο για να συνδέσουμε τα παιδιά μας με τον λόγο του Θεού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι τα αλλάζουμε σύντομα όταν το κάνουμε μόνο να τους δώσει πληροφορίες από δεύτερο χέρι.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει χώρος για λατρείες και Βίβλους με παραμύθια… έχουμε πολλές! Αλλά μην χάσετε την ευλογία να ανοίξετε τον λόγο του Θεού με τα παιδιά σας.

Αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε;

Είναι αλήθεια ότι ορισμένα βιβλία της Βίβλου χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να κατανοηθούν. Μερικά που νομίζω ότι είναι πιο εύκολα κατανοητά από τα παιδιά είναι: Παροιμίες, Ιάκωβος και Ματθαίος.

Θα σας αφήσω με αυτό το εδάφιο από το Δευτερονόμιο 6:4-7, το οποίο βρίσκω εξαιρετικά προκλητικό και εμπνευσμένο:

Άκου, ω Ισραήλ: Το Αρχοντας ο θεός μας, ο Αρχοντας είναι ένα. Αγαπήστε το Αρχοντας ο Θεός σου με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ψυχή και με όλα τη δύναμή σου. Αυτές οι εντολές που σας δίνω σήμερα πρέπει να είναι στις καρδιές σας. Εντυπωσιάστε τα στα παιδιά σας. Μιλήστε για αυτά όταν κάθεστε στο σπίτι και όταν περπατάτε στο δρόμο, όταν ξαπλώνετε και όταν σηκώνεστε.

Πώς προσθέτετε τον λόγο του Θεού στη ρουτίνα των παιδιών σας; Μοιραστείτε μαζί μας στην ενότητα σχολίων!